ΜΕΙΖΩΝ ΩΔΕΙΟ

ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ – ΓΚΥΖΗ

 

Το Μείζων Ωδείο Πολυγώνου – Γκύζη ιδρύθηκε κατά το έτος 1999 από τον συνθέτη και καθηγητή Ανωτέρων Θεωρητικών και Ακορντεόν του Ωδείου Αθηνών Κωνσταντίνου Τσιλίδη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου λειτουργεί έως σήμερα στο κτίριο της οδού Κ. Τσαλδάρη 53 στο Πολύγωνο.

 

Το Μείζων Ωδείο Πολυγώνου – Γκύζη είναι ένα σύγχρονο και συνεχώς αναπτυσσόμενο ωδείο, που έχοντας ως όραμα μια μουσική παιδεία με διαρκώς διευρυνόμενους ορίζοντες, έχει αφοσιωθεί στη διάπλαση νέων μουσικών, καλλιεργώντας τους τη γνώση και την αγάπη για την μουσική.
Με μια ομάδα από επιλεγμένους συνεργάτες, λαμπρούς καλλιτέχνες και παιδαγωγούς, διατηρεί ένα υψηλό και ποιοτικό επίπεδο σπουδών.
Παράλληλα με την ουσιαστική μελέτη και μετάδοση του μουσικού παρελθόντος, παρακολουθεί τις εξελίξεις της εποχής και συμμετέχει σ’ αυτές ενεργά, εμπλουτίζοντας τους κύκλους σπουδών του με νέα τμήματα και δημιουργώντας; Μουσικά εργαστήρια, τα οποία προωθούν την εκμάθηση όλων των ειδών της μουσικής.

 

Το Μείζων Ωδείο, παράρτημα Πολυγώνου – Γκύζη διοργανώνει κάθε χρόνο συναυλίες και μουσικές σκηνές, σε συναυλιακούς χώρους και συναυλιακές σκηνές, που έχουν ως στόχο αφενός τη γνωριμία του κοινού με τα είδη της Μουσικής, που κάθε φορά παρουσιάζει και αφετέρου την εξοικείωση των σπουδαστών του, τη συλλογή εμπειριών, την προετοιμασία και τελικά την ανάδειξη τους σε αυριανούς επαγγελματίες.